Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Στο ίδιο έργο θεατές…..


Στο ίδιο έργο θεατές…..

Ένας διαρκής αγώνας για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο, για την αντιμετώπιση της φτώχειας, που απλώνεται όλο και σε περισσότερα τμήματα της κοινωνίας.
Ένας διαρκής αγώνας για ένα σχολείο  που εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά, για ένα σχολείο  με μορφωτικό και παιδαγωγικό προσανατολισμό ανοιχτών οριζόντων και όχι χαμηλών προσδοκιών, για την βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού μας έργου.
Ένας διαρκής αγώνας που όμως υπονομεύεται από μνημόνια διαρκείας που όλοι τα εξορκίζουν και  επαναστατούν ανέξοδα και την επόμενη στιγμή εφαρμόζουν νέα δικά τους.

Τα προβλήματα είναι για όλους, σε άλλους μεγαλύτερα και σε άλλους μικρότερα. Δεν διακρίνουν πολιτικές ταυτότητες και κομματικές ταυτότητες. Έτσι έχουμε:
  • Δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές βιώνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, αφού πολλοί από αυτούς δεν θα διοριστούν ποτέ.
  • Ένα πολύ μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν κοντά στην οικογένειά τους καθώς οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις συνεχώς μειώνονται.
  •  Πολλούς εκπαιδευτικούς να συμπληρώνουν ωράριο σε περισσότερα  από δύο σχολεία σε αντίξοες συνθήκες και με φοβερές οικονομικές δυσκολίες, ιδιαίτερα στην περιφέρεια της χώρας.
  • Τους μισθούς και τις συντάξεις να βρίσκονται κοντά στα όρια της φτώχειας παρά στα μεγέθη μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Στα προβλήματα αυτά δυστυχώς είμαστε μόνοι μας! Πολιτεία και πολιτικοί απόντες. Κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι συνεχίζουν να «τζογάρουν»  με όμορφα λόγια, ατελείωτα προσχέδια, φιλελεύθερα σχέδια,  προσπαθώντας να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους και το τεράστιο εγώ τους, κρύβοντας παράλληλα και την ανικανότητα τους. Επικαλούνται συνεχώς μελέτες για το τι πρέπει να αλλάξουμε χωρίς να έχουν την παραμικρή διάθεση να αλλάξουν οι ίδιοι τις αναποτελεσματικές πολιτικές τους.
Οι αντιπρόσωποί τους στην μεγάλη οικογένεια των εκπαιδευτικών τους στηρίζουν;; Και αν ναι γιατί; Κάποιοι προσπαθούν να μαζέψουν τις δήθεν «παρεξηγημένες» δηλώσεις και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι «δεν είναι αυτό που νομίζουμε». Άλλοι πάλι διατείνονται ότι δεν υποστηρίζουν τις διάφορες εξαγγελίες παραμένοντας ωστόσο υπό την κομματική σκέπη.
Ευτύχημα για μας, που δεν χρειάζεται να απολογηθούμε για κανέναν, παρά μόνο για μας. 

Προσπαθήσαμε και θα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αλλά και για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων, ισορροπώντας στο νόμιμο και στην κοινωνική ευαισθησία, στα δίκαια αιτήματα και στα πολλά προβλήματα των συναδέλφων, στις πολλές ανάγκες και στο σημαντικά μειωμένο προσωπικό, στα προγραμματισμένα και στις αλλαγές τις τελευταίας στιγμής που δημιουργούν αναστάτωση και προκαλούν ανακατατάξεις και μας καταστούν υπόλογους απέναντί σας.

Δύσκολες «εξισώσεις» που ωστόσο λύνονται και θα λύνονται με πολλή προσπάθεια, διάλογο, κατανόηση και υπομονή από όλους μας. Και γι αυτούς που αισθάνονται αδικημένοι, πάντα θα γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη.
Διαφέρουμε από τους άλλους γιατί:
  • οι άλλοι κατέχουν την «αλήθεια» και δεν συμφωνούν σε τίποτα πέραν αυτής για να διαφυλάξουν την παραταξιακή τους καθαρότητα,
  •  οι άλλοι δεν ξέρουν πώς να ισορροπήσουν ανάμεσα στο σήμερα και στο αύριο όσον αφορά τη σχέση τους με την κυβέρνηση,
  • οι άλλοι δεν διαμορφώνουν δημιουργικό λόγο…

Για μας ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι είναι μέλη της ίδιας μεγάλης οικογένειας των εκπαιδευτικών και επιθυμία μας είναι αυτό να υιοθετηθεί από όλους και να γυρίσουμε οριστικά πια την πλάτη σε κόμματα και παρατάξεις στην εκπαίδευση. Να αδιαφορήσουμε γι’ αυτούς όπως επιδεικτικά αδιαφορούν για μας τόσα χρόνια, γι’ αυτούς που θεωρούν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού μια διεκπεραιωτική διαδικασία. Ανεξάρτητα από τις προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε μπορούν να λυθούν καλύτερα αν εργαστούμε όλοι μαζί,  αν βοηθήσουμε και στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, αν δούμε ότι μας ενώνει και βάλουμε στην άκρη ό,τι μας χωρίζει.

Στις επικείμενες εκλογές για τους αιρετούς των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θέτουμε για μια φορά ακόμη τους υποψήφιους της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην κρίση σας και ζητάμε την στήριξη σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου