Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΤΗΤΑ


Είναι πεποίθηση όλων μας πια, ότι ποτέ δεν ήταν τόσο επιβεβλημένη όσο σήμερα η κοινή συμπόρευση των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των πολιτών, μακριά από κομματικές και πολιτικές ταυτότητες - ιδεοληψίες και δεν υπάρχει καταλληλότερη λέξη από την "ΕΝΟΤΗΤΑ" που να εκφράζει καλύτερα την πεποίθηση μας αυτή. 
Όλοι μας αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες, άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό. Αλλά το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα μας είναι η διαίρεση μας,  σε αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους αλλά και σε διάφορες "αποχρώσεις" αυτών. Το «Διαίρει και Βασίλευε» πέτυχε  να διασπάσει την ενότητα των πολιτών, να τους περάσει την ιδέα της αντιπαλότητας ώστε να κυβερνώνται με άνεση και με ασφάλεια.
Αποδείχτηκε ότι καμιά πολιτική ιδεολογία στην δύσκολη αυτή περίοδο των μνημονίων που διανύουμε δεν τόλμησε να υπερασπιστεί και να προάγει τα δημόσια κοινωνικά αγαθά αλλά ούτε καν μπόρεσε να λύσει τα όλο και μεγαλύτερα προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα τους και σε ορισμένες περιπτώσεις τα καταργούν. Αν και η κοσμοθεωρία τους δυναμικά τα προασπίζεται και τα αναβαθμίζει δυστυχώς η κοινωνία μας βάλλεται συνεχώς, παντοιοτρόπως και ποικιλοτρόπως.
Δεν μας μένει πια τίποτε άλλο από το  να αφήσουμε πίσω μας όλες τις πολιτικές αποχρώσεις που μας χωρίσουν σαν πολίτες, σαν καθηγητές και να προχωρήσουμε σε μια δημιουργική συλλογικότητα. Και ως μορφωμένοι και σκεπτόμενοι πολίτες που είμαστε οι εκπαιδευτικοί την απαρχή αυτή οφείλουμε και πρέπει να την κάνουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου